+32 2 726 00 80
Neem contact op

Branche - Bouw

Stabiliseren van klinkers / stenen

Om een pallet stenen of klinkers te stabiliseren wordt er meer en meer gebruikt gemaakt van een omsnoering. In sommige gevallen wordt nog gebruik gemaakt van een omsnoering met staalband, maar tegenwoordig wordt vaker PET omsnoeringsband gebruikt. Dit vanwege de uitstekende eigenschappen als rekherstellend vermogen en dat het langdurig de spanning kan behouden. Bovendien is PET goedkoper dan staalband, veiliger en minder belastend voor het milieu.

Bij sommige soorten stenen wordt de lading voorzien van een topvel. Een topvel is een laag plastic folie dat boven op het pakket wordt gelegd. Het topvel wordt vastgemaakt met behulp van een omsnoering. Het topvel beschermt de stenen tegen vocht en vuil van bovenaf, maar kan ook dienen als drager voor informatie zoals de productiegegevens. Deze kunnen bijvoorbeeld met een High Resolution Inkjetprinter op de folie worden geprint.

Tilhulp bij dakpannen

Dakpannen worden per pallet getransporteerd. De dakpannen worden op locatie als pakketje op het dak gebracht. Een veelgebruikte methode om deze pakketjes te maken is het omsnoeren. Een kunststof omsnoeringsband houdt de dakpannen bijeen en functioneert tevens als tilhulp. Om het band aan te brengen wordt veelal gebruik gemaakt van automatische omsnoeringsmachines.

Bij deze omsnoeringsmachines is betrouwbaarheid en hoge verwerkingssnelheid van belang.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Bundelen van hout

Wanneer bomen de houtzagerij verlaten worden deze als planken, balken en lijsten getransporteerd naar de houtverwerkingsindustrie, bijvoorbeeld meubelfabrikanten of een houthandel.

Vóór de levering wordt het hout gesorteerd op kwaliteit en maten en vervolgens wordt dit gebundeld. Vroeger werd er een staaldraad gebruikt om de lading bijeen te houden, later kwam het staalband hiervoor in de plaats. Beide materialen hebben een gezamenlijk nadeel: Het gaat los bij het verschuiven en vervoeren van de bundel. Hierdoor wordt de bundel niet meer bij elkaar gehouden. Daarnaast laten het draad en het staalband roestplekken achter.

Kunststof omsnoeringsband is tegenwoordig een uitstekend (en goedkoper) alternatief voor het bundelen van hout.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase