+32 2 726 00 80
Neem contact op

Branche - Horti

Bundelen van bloemen

Wereldwijd zijn kwekers iedere dag bezig met het telen van bloemen. Als bloemen het juiste stadium hebben bereikt, worden deze geteeld en getransporteerd. De bloemen worden in bossen geselecteerd op kleur, lengte en kwaliteit. Vervolgens worden ze getransporteerd naar de distributiecentra, veiling en uiteindelijk komen alle bloemen terecht bij de bloemist. Van hieruit gaan ze als mooie boeketten naar hun eindbestemming.

Tijdens deze reis moeten de bloemen één of meerdere malen gebonden worden, zodat ze als een bos bij elkaar blijven. Om dit binden te kunnen doen op een efficiënte manier, in kleine aantallen of grote hoeveelheden, heeft Cyklop de juiste machines.

Sluiten van exportdozen

Voor de export worden bloemen vaak in kartonnen dozen verpakt. Deze dozen moeten uiteraard goed gesloten worden, om ze goed bij de eindklant af te kunnen leveren.

Omsnoeringsband is zeer geschikt om exportdozen te sluiten en te verstevigen. Het is goedkoop, ontzettend sterk, flexibel, en vervormt niet. Ook handig als til-hulp én als drager van informatie. Het is namelijk erg eenvoudig om op omsnoeringsband te coderen.

Coderen op dozen

Bloemen worden dikwijls verpakt in dozen, met name bij de export is dit het geval. Op deze dozen kan zeer goed geprint worden om bijvoorbeeld variabele informatie toe te voegen.

Bij Cyklop onderscheiden we twee manieren van printen of coderen: High Resolution Inkjet printen en het Continuous Inkjet printen. Wat de meest geschikte techniek is hangt af van diverse factoren, zoals gewenste printsnelheid, hoeveel moet er geprint worden en in welke omgeving.

Meer weten? Neem contact met ons op!

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase