Contact

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:00 tot 17:00. Buiten deze uren kunt u gebruik maken van het contactformulier.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

BE NL Nieuwsbrief

Branche - Logistiek

Gecombineerde pallets verzenden

In de logistiek worden pallets vaak samengesteld of gecombineerd. Dozen met diverse afmetingen worden op een pallet verzameld om verzonden te worden. De samengestelde pallet moet uiteraard gestabiliseerd en gezekerd worden. Het omwikkelen van de lading met een stretchfolie biedt hiervoor een prima oplossing.

Wij bieden diverse machines aan die dit snel en kosteneffectief doen. Wist u dat een palletwikkelaar met een hoge voorrek zichzelf al snel terug kan verdienen?

Ergonomisch werken

Om producten te beschermen tijdens opslag en transport worden pallets vaak omwikkeld met een stretchfolie. Dit palletwikkelen gebeurt echter vaak nog handmatig. De medewerker maakt het folie vast aan de pallet en loopt /wikkelt vervolgens de folie rond de lading. Naast dat dit lang duurt is het ook zeer belastend voor de werknemer: duizeligheid en een zere rug zijn vaak gehoorde klachten. Deze klachten kunnen leiden tot kostbaar ziekteverzuim.

Zeker bij grotere aantallen pallets per dag (>10) is het al verstandig om gebruik te maken van een palletwikkelaar. Werknemers hoeven niet meer te bukken en rond de pallet te lopen, wat een stuk minder belastend is. Daarnaast kunnen we in de tijd dat de machine de pallet wikkelt iets anders doen.

Mobiel & flexibel werken

Het is niet altijd wenselijk (of mogelijk) om op 1 vast punt een pallet te wikkelen. Er zijn bijvoorbeeld meerdere punten waar de pallet intern wordt afgeleverd of de palletstroom staat dit niet toe. En de totale hoeveelheid pallets is te klein om meerdere palletwikkellaars in te zetten. Het kan ook voorkomen dat de afmetingen van de lading zodanig dat er geen gebruik van een palletwikkelaar kan worden gemaakt.

Een robotwikkelaar is dan een uitkomst! Een robotwikkelaar is een wikkelaar die zelfstandig om de lading rijdt en folie om de lading wikkelt. Het grote voordeel van een robotwikkellaar is zijn flexibiliteit. De machine is verrijdbaar (elektrisch), waardoor eenvoudig en snel op verschillende plaatsen pallets gewikkeld kunnen worden.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase