+32 2 726 00 80
Neem contact op

Duurzaam wikkelen

Minder plastic folie gebruiken

Om pallets met goederen veilig te transporteren is het nodig dat deze ingewikkeld worden met wikkelfolie, waarbij er dus plastic verbruikt wordt. Echter, het volume van de wikkelfolie kan verminderd worden door te wikkelen met voorrek (tot 450%) of door te wikkelen met dunnere folie, onze nanofolie. Als u wikkelt met voorrek wordt de folie ‘uitgerekt’, waardoor er minder folie gebruikt hoeft te worden. Hierdoor blijft het noodzakelijke gebruik van wikkelfolie laag.

 

Door te investeren in een palletwikkelaar kan er nog meer folie bespaard worden. De palletwikkelaar wikkelt strak en met voorrek, waardoor er minder folie verbruikt wordt dan wanneer er met de hand gewikkeld wordt. In de video hiernaast kunt u zien hoe dat werkt.

Ergonomisch werken

Pallets kunnen handmatig gewikkeld worden, door gebruik te maken van een haspel en handwikkelfolie. Bij een klein aantal te verpakken pallets per dag is dit goed te doen. Worden de aantallen groter, dan is het slim om een palletwikkelaar aan te schaffen. Door te wikkelen met een palletwikkelaar wordt er minder fysieke arbeid geleverd, wat beter is voor de medewerker. Als er met de hand gewikkeld wordt moet de medewerker vaak bukken om de onderkant van de pallet te wikkelen, en boven zijn macht werken om de bovenkant van de pallet te wikkelen. Deze ongemakken worden weggenomen door te wikkelen met een palletwikkelaar.

Tijdsbesparing

Wikkelen met een palletwikkelaar biedt nog meer voordelen naar folie besparing en ergonomie. Pallets worden over het algemeen sneller gewikkeld dan wanneer men met de hand wikkelt, en de operator kan in de tijd dat de pallet gewikkeld wordt een andere (kleine) activiteit uitvoeren. Wilt u nog een stap verder gaan, dan is een robotwikkelaar wellicht iets voor u. Deze wikkelaar is flexibel inzetbaar omdat deze naar de gewenste locatie gereden kan worden. Zo wordt nog meer tijd bespaard omdat de pallets niet meer naar de wikkelaar gebracht hoeven te worden.

Kosten besparen

Veel mensen weten niet dat in het wikkelproces op verschillende manieren op kosten kan worden bespaard. Dit kan, zoals hierboven uitgelegd, door wikkelfolie met voorrek te gebruiken, ergonomischer te werken (minder ziekteverzuim) en door de tijdsbesparing die het wikkelen met een machine oplevert. Naast deze drie manieren levert de productiviteitswinst ook kostenbesparing op. U kunt simpelweg meer pallets met een eenvoudige machine wikkelen dan met de hand. Met een volautomatische palletwikkelaar is het zelfs mogelijk om 150 pallets per uur in te wikkelen.

Voorkomen van schade

Schade bij transport is een bekend gegeven. Beschadigde producten zorgen voor hoge kosten, omdat deze moeten worden gerepareerd of vervangen en opnieuw moeten worden verzonden. Studies tonen aan dat tien tot twaalf% van alle ladingen niet goed wordt vastgezet en gestabiliseerd, wat kan leiden tot beschadigde goederen. In de regel worden pallets bij handmatig wikkelen in negen van de tien keer slecht gewikkeld. De oorzaak hiervan is dat de operator het lage en hoge deel van de pallet minder goed stabiliseert, omdat dit het zwaarst is. Ook de overlap van de folie is vaak onvoldoende. Extra overlap betekent namelijk vaker om de pallet lopen, wat belastend is.

Door stabiele en veilige ladingen te creëren met palletwikkelen, aangevuld met andere maatregelen zoals omsnoeren, is het mogelijk om de kosten door beschadigde producten te verminderen met wel 50%.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase