+32 2 726 00 80
Neem contact op
  • Persoonlijke aandacht
  • Snelle levering
  • Eigen technische dienst

Elastiek binders

Voor grote en kleine, lange, ronde, vochtige en kwetsbare producten: we hebben overal de geschikte binder voor.

De term bundelen wordt gebruikt om producten bij elkaar te houden door middel van elastiek of een Strepper®. De machines die dit doen worden elastiekbinders en Elastobinders genoemd.

Door de jaren heen hebben wij beproefde technieken ontwikkeld, waardoor onze machines uiterst betrouwbaar zijn en zich in extreme omstandigheden stabiel gedragen. Bijna al onze binders zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen en kunnen worden voorzien van diverse opties. Daarbij kunnen wij door eigen engineering ook in maatwerk voorzien.

Kijk hieronder voor het complete overzicht van onze bundelmachines.

Wilt u meer informatie over elastiek binders ontvangen? Vul dan het onderstaande formulier in!


 

Wat is bundelen?

Producten, zoals bloemen, kabels of groenten, kunnen bij elkaar gehouden worden door een elastiek of Strepper®. Dit proces wordt bundelen genoemd. De machines die hiervoor gebruikt worden zijn elastiekbinders (elastiek machines) en Elastobinders.

De belangrijkste reden om te bundelen met elastiek is om losse producten bij elkaar te houden om er één verzendeenheid van te maken. Denk hierbij aan losse bloemen die tot één bos gecombineerd worden waarna ze bij elkaar gehouden worden door een elastiek.

Zoveel meer dan alleen bloemen

Ook bijvoorbeeld wortelen, asperges of bosui kan worden gebundeld tot één consumer selling unit. Het bundelen van producten kan ook als doel hebben om meerdere producten in één keer te pakken. Denk hierbij aan een bundel medicijndoosjes of ijzerwaren. Door het bundelen van de producten kunnen meerdere verpakkingen in één keer gepakt worden. Een bijkomend voordeel van bundelen met elastiek is dat het product niet beschadigd wordt.

Kijk hier voor een aantal aansprekende voorbeelden van bundelen.

Hoe werkt een elastiekbinder?

Met elastiek bundelen kan op twee manieren: met behulp van een elastiek machine (elastiekbinder) en elastiek of met een Elastobinder met een Strepper®.

Bij bundelen met een elastiekbinder wordt er automatisch één elastiekje om het product of de bundel producten gebracht. Het elastiek wordt van een grote rol (1000 of 3000 m) gewikkeld, om het product heen gebracht, er wordt een knoopje in gelegd en daarna automatisch afgesneden.

Klik hier voor meer informatie over elastiekbinders.

Hoe werkt een Elastobinder?

Een Elastobinder werkt op een andere manier. Een rol met Streppers® wordt in de machine ingevoerd waarna de machine één Strepper® van de rol neemt. De Strepper® wordt opgespannen zodat de producten handmatig of automatisch in de Strepper® geplaatst worden.

Als de producten geplaatst zijn laat de Elastobinder de Strepper® langzaam los, waardoor de producten gebundeld worden. De Strepper® is uitzonderlijk zacht en geschikt voor zeer kwetsbare producten zoals groenten (bijvoorbeeld asperges of bosui) of zachte medische slangen. De Strepper® kan productspecifiek worden gemaakt door de samenstelling van het materiaal aan te passen.

Klik hier voor meer informatie over onze Elastobinders.

Wat is de beste manier om te bundelen?

Een aantal factoren spelen mee in de keuze voor het type elastiek of Strepper®. Factoren zoals het gewicht van het product, de benodigde spanning, het soort product (hard, zacht, voedingsmiddel) en het soort machine dat u gebruikt of nodig heeft.

Onze ervaren specialisten staan voor u klaar om u te ondersteunen in het maken van de keuze. Cyklop produceert de producten volledig in eigen beheer, waardoor het uitvoeren van een praktijktest eenvoudig realiseerbaar is. Ieder risico kan worden uitgesloten en u krijgt precies wat u verwacht en nodig hebt.

Neem voor advies over elastiekbinders en Elastobinders gerust contact met ons op.

Verbruiksmaterialen – elastiek

Het elastiek dat in-house bij Cyklop wordt geproduceerd wordt Cylastic genoemd. Dit elastiek is geschikt voor het bundelen van verschillende producten, waarbij de afmeting van het product niet uit maakt. Het Cylastic bindelastiek voldoet aan de veiligheidsnormen en kan worden gebruikt bij het (vol)automatisch bundelen van producten. Cylastic is verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren.

Kijk voor de verschillende soorten Cylastic elastiek.

Verbruiksmaterialen – Strepper®

Bundelen met een Elastobinder gebeurt altijd in combinatie met een Strepper®. De elastieken zitten op een industriële rol aan elkaar vast, waardoor ze ook machinaal gebruikt kunnen worden. Veel handlingkosten kunnen worden bespaard door te werken met een Elastobinder met Streppers®. Andere voordelen van de Strepper® ten opzichte van elastiek zijn:

  • De gesloten vorm van het elastiek, zodat aan elkaar lassen of knopen van de uiteinden niet nodig is
  • De Strepper® vervormt het product niet en laat geen sporen na
  • Het elastiek is flexibel: bij de met Strepper® gebundelde producten kan men er namelijk wat uithalen, zonder dat de rest van de producten er uit valt
  • De Strepper® is multi inzetbaar: met één maat Strepper® zijn grote en kleine producten te bundelen

Kijk hier voor het overzicht van onze Streppers®.

Wanneer gebruik je elastiek en wanneer een Strepper?

Elastiek of Strepper®; wanneer gebruik je wat? Doorgaans wordt een Strepper® gebruikt als

  • Er zachte of kwetsbare producten gebundeld moeten worden. Het kan voorkomen dat kwetsbare producten licht worden ingesneden vanwege het geringe oppervlak van het Cylastic elastiek.
  • Het gebundelde product er visueel aantrekkelijk uit moet zien. Een Strepper® wordt niet geknoopt, waardoor het esthetisch mooier gevonden wordt.
  • Gladde of natte producten gebundeld moeten worden. De Strepper® neemt geen water op.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase