+32 2 726 00 80
Neem contact op
  • Persoonlijke aandacht
  • Snelle levering
  • Eigen technische dienst

Omsnoeringsmachines

Omsnoeren is het proces waarbij een metalen- of kunststofband om een product of pallet wordt aangebracht om het te bundelen, te verstevigen of het ergens aan vast te maken.

Om dit omsnoeringsband aan te brengen is altijd een handapparaat of een machine nodig.

Naast omsnoeringsapparaten, heeft Cyklop een uitgebreid aanbod omsnoeringsmachines. Voor een kleine hoeveelheid te omsnoeren dozen zijn er semi-automatische boog- en tafelmachines ontworpen. Wilt u grote hoeveelheden omsnoeren, dan zijn er (vol-) automatische machines en installaties. Deze machines kunnen op maat worden gemaakt.

Kijk hieronder voor het overzicht van onze omsnoeringsmachines.

Wilt u meer informatie over omsnoeringsmachines ontvangen? Vul dan het onderstaande formulier in!


 

Hoe werkt een omsnoeringsmachine?

Er zijn meerdere soorten omsnoeringsmachines, elk met hun specifieke eigenschappen.

Semi-automatische omsnoeringmachines zijn goed in te zetten bij een gelimiteerd aantal omsnoeringen per dag of bij wisselende pakketformaten. Een operator ‘legt’ het omsnoeringsband om het pakket, waarna deze in de machine ingevoerd wordt. De operator drukt op een knop en de machine spant het band om het pakket, waarna het band aan elkaar gelast wordt. Hierna snijdt de machine het band af en is het pakket klaar om getransporteerd te worden.

Een automatische omsnoeringsmachine maakt op dezelfde manier een omsnoering, alleen gebeurt dit automatisch. Het pakket wordt door de machine gevoerd, waarbij de machine automatisch het omsnoeringsband om het pakket spant en sluit. Hierbij hoeft de operator dus geen handelingen meer uit te voeren.

Een volautomatische omsnoeringsmachine is, zoals het woord zegt, volledig automatisch. Dit betekent dat er voor en achter de machine transportbanen bevestigd zijn die het pakket automatisch door de machine voeren, waarna deze de omsnoering maakt.

Welke omsnoeringsmachine is het meest geschikt?

De beste oplossing voor u hangt vaak af van hoeveel pakketten u per dag verwerkt. Tijdsbesparing binnen het verpakkingsproces speelt een grotere rol naarmate er meer omsnoeringen op een dag gemaakt worden. Het investeren in een omsnoeringsmachine kan naast kostenbesparing ook tijdsbesparing opleveren. Hierbij is het goed om te weten hoeveel pakketten u per dag omsnoert. Hieronder vindt u een overzicht van onze aanbevelingen.

  • Tot 50 omsnoeringen per dag: semi-automatische omsnoeringsmachine (zoals een M-Pac V)
  • Tot 150 omsnoeringen per dag: automatische omsnoeringsmachine (zoals een CI 70)
  • Vanaf 150 omsnoeringen per dag: volautomatische omsnoeringsmachine (zoals een Ampag Speed)

Deze hoeveelheden zijn een schatting gebaseerd op één werkstation. Voor de beste oplossing voor uw bedrijf kunt u altijd contact opnemen met een van onze gespecialiseerde verkoopspecialisten.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase