+32 2 726 00 80
Neem contact op
  • Persoonlijke aandacht
  • Snelle levering
  • Eigen technische dienst

Omsnoeringsapparaten voor kunststofband en staalband

In ons assortiment vindt u duurzame omsnoeringsapparaten voor staal- en kunststofband.

Opties zijn onder meer handmatige, batterij- en pneumatisch aangedreven modellen voor elke toepassing. Het omsnoeringsapparaat wordt gebruikt om de plastic of stalen omsnoeringsband om het product of pallet te spannen zodat de lading gemakkelijk en veilig kan worden vervoerd of opgeslagen. Omsnoeringsapparaten worden bijvoorbeeld gebruikt in zagerijen, bouwplaatsen, bouwmaterialenwinkels, logistieke bedrijven en fabrieken. We helpen u graag bij het kiezen van het juiste apparaat.

Bekijk hieronder de verschillende soorten omsnoeringsapparaten.

Wilt u meer informatie over omsnoeringsapparaten ontvangen? Vul dan het onderstaande formulier in!


 

Hoe werkt een omsnoeringsapparaat?

Onze omsnoeringsapparaten zijn in te delen in drie categorieën: handmatige apparatenpneumatische apparaten en accu aangedreven apparaten. Handmatige omsnoeringsapparaten zijn de meest eenvoudige apparaten en worden vaak gebruikt bij een minimaal aantal omsnoeringen per dag. Bij het sluiten van het omsnoeringsband wordt gebruik gemaakt van een gesp of een zegel. Daarnaast is er spierkracht nodig om het band aan te spannen.

Voor het omsnoeren met accu aangedreven en pneumatische omsnoeringsapparaten is minder spierkracht nodig. De apparaten spannen het band en sluiten het door de stukken band aan elkaar te lassen. Door gebruik te maken van een accu aangedreven of pneumatisch omsnoeringsapparaat kan de operator tot wel 6x sneller een omsnoering maken dan met een manueel apparaat.

Welk omsnoeringsapparaat is het meest geschikt?

Handmatige omsnoeringsapparaten zijn geschikt voor stalen en kunststof omsnoeringsband en accu aangedreven omsnoeringsapparaten zijn geschikt voor kunststof omsnoeringsband. De apparatuur is licht, weegt ongeveer 3-4 kg, dus het werken gaat in elke situatie moeiteloos. Dit omsnoeringsapparaat is ideaal voor incidentele en kleiner volume gebruik.

Een pneumatisch omsnoeringapparaat daarentegen is robuuster en geschikt voor zwaarder gebruik in bijvoorbeeld staalfabrieken of logistieke bedrijven. Een pneumatisch apparaat is minder wendbaar om te verplaatsen, omdat het meestal aan een specifieke locatie is gekoppeld. Als accessoire bieden wij een beugel aan om het werken soepeler te laten verlopen. Pneumatische apparaten zijn over het algemeen geschikt voor staalband, maar de CP 500 is ook geschikt voor kunststof omsnoeringsband. Onze hoogwaardige en duurzame omsnoeringsapparaten worden in Zwitserland vervaardigd.

De beste oplossing voor u hangt vaak af van hoeveel pakketten u per dag verwerkt. Hieronder vindt u een overzicht van onze aanbevelingen.

  • Tot 10 pakketten per dag: handomsnoeringsapparaat (zoals een OR 4000.16)
  • Tussen 10 en 50 pakketten per dag: accu aangedreven omsnoeringsapparaat (zoals een CMT 260)

Wilt u meer dan 50 pakketten per dan omsnoeren, dan raden wij aan om over te stappen naar een omsnoeringsmachine.

Wij bevorderen de levensduur van de apparatuur door uitgebreide reserveonderdelen en onderhoudsdiensten te bieden voor alle omsnoeringsgereedschappen. U kunt bij ons ook gemakkelijk kunststof- en staalbandmateriaal bestellen.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase