+32 2 726 00 80
Neem contact op

Branche - Papier & karton

Het bundelen van karton of papier

Platte dozen en platen verlaten de productie vel bij vel of in stapels. De stapels worden geordend om vervolgens omsnoerd te worden. Het is afhankelijk van de partijgrootte, de productiesnelheid en het soort stapel of en in welke mate het ordenen van de stapels en het toevoeren van de omsnoeringsmachine met de hand of automatisch wordt gedaan.

Wanneer een aantal bundels is gestapeld op een pallet, wordt de lading gezekerd met 2 tot 4 omsnoeringen. De lading wordt geperst, voordat de omsnoeringen worden aangebracht. Dit geeft stabiliteit aan de lading gedurende het transport en maakt het mogelijk om pallets op elkaar te stapelen in het magazijn.

Beschermen van een pallet karton

Nadat de lading karton aan de pallet gezekerd is door middel van meerdere omsnoeringen is er de mogelijkheid om het karton te beschermen tegen vuil en vocht. Foliewikkelen is de meest geschikte methode daarvoor, al dan niet aangevuld met een topvel.

Bij het foliewikkelen (of palletwikkelen) wordt er om de hele lading een dun laagje folie gewikkeld. In de meest gevallen biedt dit een prima bescherming tegen vuil en verhoogt het ook nog eens de stabiliteit van de lading. Het foliewikkelen kan semi-automatisch waarbij er nog een operator nodig is en uiteraard ook volledig automatisch.

Printen op papier & karton

Papier is misschien wel het meest gebruikte verpakkingsmateriaal in de wereld. Relatief goedkoop, makkelijk te verwerken en goed verkrijgbaar. Op papier kan zeer goed geprint worden om bijvoorbeeld variabele informatie toe te voegen.

Bij Cyklop onderscheiden we twee manieren van printen of coderen: High Resolution Inkjet printen en het Continuous Inkjet printen. Wat de meest geschikte techniek is hangt af van diverse factoren, zoals gewenst printsnelheid, hoeveel moet er geprint worden en in welke omgeving.

Meer weten over coderen op papier of karton of over het omsnoeren en wikkelen van papier? Neem contact met ons op!

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase