+32 2 726 00 80
Neem contact op

Besparen op uw verpakkingskosten?

Heeft u al een wikkelmachine? Dan kan het verstandig zijn om daar eens goed naar te kijken. Maar al te vaak zien we dat klanten niet de juiste folie gebruiken of niet alle mogelijkheden van een machine benutten. Daardoor kan het zijn dat de totale verpakkingskosten per pallet te hoog zijn en dat het milieu onnodig belast wordt.

Op basis van een grondige analyse geven wij u graag een vrijblijvend folie-advies. Hierbij kijken naar we de huidige situatie en geven we aan wat de mogelijkheden zijn voor verbeteringen.

Huidige situatie

Eerst brengen we de huidige situatie in kaart: hoeveel folie wordt daadwerkelijk verbruikt, welke voorrek wordt behaald, welke spanning zit op het product, wat is het wikkelpatroon, wat zijn de mogelijkheden van de huidige machine en welke type folie wordt gebruikt? Allemaal zaken die we eens netjes voor u op een rijtje zetten

Op basis van deze analyse, gaan we met u bespreken wat de mogelijke verbeterpunten zijn.

Verbeteringen

Er zijn in principe 4 mogelijkheden die we met u bespreken:

  1. Niets veranderen. Er zijn geen mogelijkheden voor verbetering.
  2. Een andere wikkelfolie. Het advies kan zijn om een andere type folie te gebruiken, bijvoorbeeld een dunnere folie. Het resultaat kan zijn dat met gelijkblijvend eindresultaat het milieu minder belast wordt of dat er een kostenbesparing mogelijk is door goedkopere folie in te kopen
  3. Machine juist afstellen. Door de wikkelmachine goed in te stellen kan een besparing gerealiseerd worden. Bijvoorbeeld door een ander wikkelpatroon of door een hoger voorrekpercentage te bereiken. Soms gaat dit samen met het kiezen van een andere folie.
  4. Een andere machine. In sommige gevallen is het economisch verstandig een andere foliewikkelmachine aan te schaffen. Een van de belangrijkste redenen is dat de nieuwe machine een hogere voorrek kan behalen en daardoor een besparing kan realiseren. In veel gevallen verdient de machine zich dan weer snel vanzelf terug.

WILT U EEN OP MAAKT GEMAAKT FOLIE-ADVIES?

NEEM DAN CONTACT MET ONS OP!

Meer dan 100 jaar ervaring!

Al meer dan 100 jaar werken wij in de verpakkingsindustrie. Van het design tot de productie in onze eigen fabrieken, van het kleinste apparaat tot de grootste automatische machine. Wij werken voor grote en kleine klanten die werkzaam zijn in elke industrie die maar te verzinnen is. Wij hebben écht alles al wel eens gezien.

Benieuwd naar onze verhalen? Neem dan contact met ons op!

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase