NIEUWS

Wilt u ook ergonomisch(er) werken?

  |  
Cyklop

Steeds vaker merken wij dat klanten een grotere vraag hebben naar ergonomisch(er) werken. Het verpakkingsproces kan een fysiek intensief proces zijn, waarbij de gezondheid van de medewerker belangrijk is. Door ergonomisch te werken is de kans op overbelasting, en dus op ziekteverzuim, aanzienlijk lager. Gelukkig zijn er verschillende manieren om ergonomisch te werken zonder een grote investering te doen.

Omsnoeren

Het handmatig omsnoeren van pallets kan fysiek uitdagend zijn omdat het omsnoeringsband onder de pallet door gevoerd moet worden, waarna het op spanning gebracht moet worden. De operator moet bukken, trekken en stevig vasthouden. Al deze handelingen kunnen geëlimineerd worden door kleine investeringen te doen. Een StrapBandit is een handige tool om het omsnoeringsband moeiteloos onder de pallet door te halen. Zo hoeft de operator niet te bukken en zich in allemaal bochten te wringen om het band goed onder de pallet door te voeren. Een omsnoeringsapparaat zoals de CMT 260 maakt het proces nog efficiënter door het band te spannen, sluiten en af te snijden, zodat de operator dit niet meer hoeft te doen.

Tapen

Bij het handmatig sluiten van dozen wordt er veel spanning op de pols gezet. Het plakband moet op de doos bevestigd worden, waarna het over de doos getrokken wordt (wat meestal zwaar gaat) en moet worden afgesneden. Dit proces is belastend voor de pols, omdat daar veel spanning op komt te staan. Onze Lapomatic tafeldispenser neemt deze taken over van de operator. De dispenser geeft het tape af op de juiste ingestelde lengte, waarna het tape ook wordt afgesneden. De operator hoeft alleen nog het plakband op de doos te bevestigen.

Wikkelen

Handmatig wikkelen is, bij een klein aantal pallets per dag, eren goedkope manier om pallets te wikkelen. Echter is het wikkelresultaat minder professioneel en strak dan wanneer er met een palletwikkelaar gewikkeld wordt. Daarnaast is het wikkelproces erg belastend voor de operator, hij wikkelt gebukt (onderkant van de pallet) en boven zijn macht (bovenkant van de pallet). Om het wikkelproces ergonomischer, sneller en professioneler te maken kan er gekozen worden voor een palletwikkelaar. Wij hebben een groot assortiment palletwikkelaars, waardoor er altijd een passende oplossing voor u is. In onze whitepaper ‘10 vragen bij de aanschaf van een palletwikkelaar‘ bieden wij handvatten bij het maken van de juiste keuze.

Meer weten?

Wilt u ook ergonomisch(er) werken, maar weet u niet waar u moet beginnen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Nieuw product: Anti-slippapier