+32 2 726 00 80
Neem contact op

Klantcase 'Versnelling'

De uitdaging

Verhoek International Transport B.V. is een logistieke dienstverlener uit Genemuiden. Het bedrijf heeft ruim 60 jaar ervaring in het verwerken en verzenden van rollen tapijt, vinyl, kunstgrasmatten en karpetten.

Verhoek wilde de efficiëntie van het transportproces verbeteren. Tot dusver verliep het ‘karpettenroces’ volledig handmatig, wat betekende dat ongeveer 3.000 karpetten per trailer werden gelost, gesorteerd en naar gemiddeld 120 afleveradressen verzonden. Een intensief en tijdrovend proces. Verhoek wilde dit proces optimaliseren en de doorlooptijd, werkzaamheden en kosten reduceren.

De oplossing

Er is gekozen om een horizontale wikkelaar CSO 1400 RA met een PLC Siemens besturingskast in te zetten, gecombineerd met een automatisch transportsysteem in V-vorm. Zowel de horizontale wikkelaar, besturingkast en transport zijn door Cyklop geleverd.

Al in het transportsysteem worden de losse karpetten tot een handig pakket gevormd en daarna in de horizontale wikkelmachine stevig met rekfolie omwikkeld. Door het plaatsen van een kartonnen koker in het midden van de karpetten kan het pakket eenvoudig met een heftruck opgepakt en getransporteerd worden.

Het resultaat

De besparingen zijn fors te noemen. Zo is bijvoorbeeld de handling van tapijtrollen gereduceerd van 5 naar 1 keer. Er is een kostenbesparing gerealiseerd doordat de doorlooptijd van het totale proces is verkort en de FTE’s niet nodig waren voor dit proces ergens anders ingezet konden worden. Daarnaast biedt de huidige manier van werken veel ergonomische voordelen voor de medewerkers.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen doen? Neem dan contact met ons op.

CYKLOP BEGELEIDT U TIJDENS HET COMPLETE VERPAKKINGSPROCES
VAN ADVIES, AANSCHAF, INSTALLATIE TOT SERVICE EN ONDERHOUD

Meer dan 100 jaar ervaring!

Al meer dan 100 jaar werken wij in de verpakkingsindustrie. Van het design tot de productie in onze eigen fabrieken, van het kleinste apparaat tot de grootste automatische machine. Wij werken voor grote en kleine klanten die werkzaam zijn in elke industrie die maar te verzinnen is. Wij hebben écht alles al wel eens gezien.

Benieuwd naar onze verhalen? Neem dan contact met ons op!

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase